Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Γνώμες της πολιτικοποιημένης καλής κοινωνίας (και εξαιρετική αφορμή για ...ανασκόπηση)


http://news247.gr/eidiseis/gnomes/fotis-kokotos/sthn-krhth-kynhgoume-anemomyloys.3754033.html
http://news247.gr/eidiseis/gnomes/fotis-kokotos/

Αρχικά, ήθελα να του αφιερώσω μία ανάρτηση στις ενεργειακές του ...γνώμες. Μετά είδα ότι δεν είναι συνωνυμία, είναι γόνος της ξενοδοχειακής οικογένειας. Μετά είδα το βιογραφικό του. Μετά είδα τις γνώμες του. Μετά είδα ότι είναι υποψήφιος της Δράσης στον Νομό Λασιθίου. Και, σκέφτηκα, όσες κακίες και να γράψω για τις αρλούμπες, στην ουσία θα του κάνω διαφήμιση, αφού οι "πολιτικοί", οι πάσης φύσεως "πολιτικοί", έχουν μάθει ότι δεν έχει τόση σημασία "τι" λένε, αλλά τι brand name recognition έχουν (π.χ. ο Καρατζαφέρης, ή ο Λεβέντης...)

Να αρχίσω ανάποδα:

Υποψήφιος με την Δράση στον Νομό Λασιθίου? Non sequitur. Οξύμωρο. Αρλούμπα από μόνο του!  Η Δράση είναι για το Κολωνάκι, άντε για την Εκάλη, και το Λασίθι δεν προσφέρεται. Θα μου πεις εκεί είναι οι δουλειές του μπαμπά, αλλά βρε παιδί μου, λάθος γεωγραφία...

Δράση... Ο Μάνος κάπως ξεκίνησε πολιτική καριέρα με τις ιδιωτικοποιήσεις του Μητσοτάκη, έχει οπαδούς στο Κολωνάκι, καλός άνθρωπος, δίχως άλλο, αλλά έχω ...άποψη για τις ιδιωτικοποιήσεις του και το καρτέλ των τσιμέντων και το πώς αντιμετώπισαν ΟΛΕΣ τις ιδιωτικοποιήσεις της περιόδου.  Δηλαδή μέχρι και εγώ νόμιζα ότι ο Letwin ήταν ...σοβαρός. Συγγνώμη, είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά οι ιδιωτικοποιήσεις α λα Μητσοτάκη, (δηλαδή Μάνο) είναι σαν τις επενδυτικές δραστηριότητες του Μουράτογλου στην Ελλάδα. Το πρόβλημα με όλα αυτά τα "κόμματα" είναι ότι είναι αντιγραφές άλλων Ευρωπαϊκών κομμάτων, σαν να λέμε ότι ο Καρατζαφέρης και ο Farage είναι του ιδίου κόμματος. Εν πάσει περιπτώσει, οι λεγόμενοι Φιλελεύθεροι ή Νέο-φιλελεύθεροι είναι όσο "φιλελεύθεροι" όσο οι Νέο-αριστεροί είναι αριστεροί. Θέατρο, κύριοι, κακόγουστο θέατρο.

Γνώμες...  Εδώ έχω θέμα. Δεν ξέρω εάν κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα γνώμης, ο Κλιντ Ήστγουντ, που θεωρώ αυθεντία στο θέμα είπε ότι "οι γνώμες είναι σαν τις κω_ότρυπες, κάθε ένας έχει από μία".  Και στην επιλογή Orwell vs. Huxley, η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός με τις πολλές γνώμες, είναι ίσως πιο αποτελεσματική (και "δημοκρατική") από ότι η καταπίεση του Μεγάλου Αδερφού.   Και εγώ έχω γνώμες, αλλά προσπαθώ να ξεχωρίζω τα θέματα όπου η Γνώμη απαιτεί και κάποια Γνώση (έτσι ξεκίνησε αυτό το blog, εξ άλλου).  Το τι κάνεις με τα παιδιά των ομοφυλοφίλων είναι Γνώμη (αν και θα ήθελα να ξέρω πώς κάνουν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι...) αλλά το πώς ηλεκτροδοτείς την Ελούντα είναι Γνώση. Όσο για γνώμες για το χρέος και τα ...πορτοκάλια, έεε... να κάψω τον Brealy and Meyers.  Ελεύθερες λοιπόν οι γνώμες.

Βιογραφικό... Καλά κάνει και το παραθέτει ο άνθρωπος. Εγώ δεν πολιτεύομαι και είμαι χωρίς βιογραφικό. Ένα πράγμα δεν λέει το βιογραφικό:  Όλα τα δάνεια των επιχειρήσεων του μπαμπά (πράγματι καλός επιχειρηματίας ο μπαμπάς) ήταν επιδοτούμενα, δεν είχαν την εισφορά του Ν. 128/75, και είχαν και ένα σκασμό άλλες επιδοτήσεις... Βέβαια, τα ξενοδοχεία και μάλιστα τα κυριλέ ξενοδοχεία είναι πράγματι βαριά βιομηχανία,  και καταλαβαίνω ότι τα πολλά-πολλά φιλελεύθερα πάνε περίπατο όταν κοιτάμε την τσέπη, αλλά με τρελαίνει πώς προκύπτουν τόσοι "φιλελεύθεροι" από την καλή κοινωνία, αλλά προφανώς η "ελευθερία" δεν είναι για όλους.

Η ξενοδοχειακή οικογένεια... Οι επιχειρήσεις του μπαμπά είναι από τις σοβαρές. Ο ξενοδοχειακός κλάδος πάσχει όμως, αφού με τον καιρό το τουριστικό αντικείμενο έχει αλλάξει, το cash flow ελέγχεται από (Γερμανούς) tour operators, οσονούπω και τα πάγια θα ελέγχονται από ...τους πιστωτές μας, την τελευταία φορά που κατέβηκα στον Άγιο, μιλούσαν όλοι ...Ρώσικα, καλή τύχη παιδιά, πράγματι ο τουρισμός μας είναι στρατηγικής σημασίας αλλά το πραγματικό asset είναι το οικόπεδο και το ίματζ του πακέτου... Καλή τύχη, το εννοώ.

Ο Φώτης Κοκοτός και τα ενεργειακά τσι Ελλάδας και τσι Κρήτης.  Χμμ... Τι να πρωτοπιάσω...

Ποιος κάνει προπαγάνδα με τα αιολικά;  Οι αιολικοί ή οι αντι-αιολικοί;
Τι αντιπροσωπεύουν τα αιολικά στην παγκόσμια ηλεκτροδότηση; (n.b. υπάρχουν στην σημερινή μορφή από το 1975 και επιδοτούνται χοντρά από το 1990).
Τι αντιπροσωπεύουν στα ενεργειακά της ...Γερμανίας που τα προωθεί;
Γιατί τα προωθεί η Γερμανία;
Τι λένε οι ίδιοι οι Γερμανοί για αυτά;
Τι ξέρουμε για τα αιολικά;
Πόσα καύσιμα ή ρύπους έχουν εξοικονομήσει;
Τι κάνουν στο κόστος του ρεύματος τα αιολικά και οι ΑΠΕ, γενικά;
Τι έχουν κάνει τα αιολικά στην Κρήτη;
Πως εξυπηρετείται το λόμπυ του πετρελαίου, ειδικά στην Κρήτη, από τα αιολικά;
Γιατί εισάγουμε τόσο ρεύμα με 5 γιγαβάτ ΑΠΕ και συνολική ζήτηση 7 GW;
Πόσο πετρέλαιο καίμε για ηλεκτροπαραγωγή; [από εδώ]
Θα υπήρχαν αιολικά χωρίς επιδοτήσεις;
Είναι ανταποδοτικές οι αιολικές επιδοτήσεις; Αλλά να μας πει και η ΕΛΕΤΑΕΝ...
Τι θα κάναμε αν είχαμε 7-8 δις ευρώ (που έχουμε ήδη πετάξει για ΑΠΕ);


Πόσα αιολικά χρειάζονται για να ηλεκτροδοτηθεί ένα ξενοδοχείο του μπαμπά;  Η εικόνα δείχνει 15 αιολικά μεγαβάτ, δεν μετράνε ούτε για ένα, και δεν φτάνουν ούτε για την καφετιέρα, κοστίζουν περί τα 25 εκατομ. ευρώ, είναι καλό εισόδημα για όποιον τα έχει και τα πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι. Πάρα πολύ φιλελεύθερο.  Μηδενική εξοικονόμηση καυσίμων ή ρύπων.  Να τα βάλουμε απέναντι να δούμε πόσο γρήγορα θα κλείσει το ξενοδοχείο;

ΥΓ.  Ξέρω, είναι άδικο, είμαι ψευδώνυμος. Αλλά (α) δεν πολιτεύομαι, (β) δεν πουλάω κάτι και (γ) το μόνο που με νοιάζει είναι ο λογαριασμός της απάτης και των ΑΠΕτεώνων.

2 σχόλια:

S.K. είπε...

Ά, όλα κι όλα! Αυτό με τα ομόφυλα ζυγάρια, αποτελεί απόδειξη ότι ο άνθρωπος είναι φιλελεύθερος!
http://news247.gr/eidiseis/gnomes/fotis-kokotos/ta-paidia-twn-omofylwn-zeygariwn.2493224.html
Τι άλλο θέλετε λοιπόν?
Πως αλλοιώς ένας νέος άνθρωπος θα αποδείξει τα πιστεύω του?
Με ποιό άλλο θέμα θα πρέπει να καταπιασθεί για να έχει δικαίωμα "doing business" (aka St. Manos) in Lasithi?

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι "το πανίσχυρο λόμπι του πετρελαίου" στην Κρήτη? Λες κι ο Βαρδινιογιάννης ή ο Μελισσανίδης θέλουν αιολικά στην Κρήτη. Τον Μητσοτάκη τον ρώτησαν τι θέλει? Τον Μουράτογλου? Τον Κοπελούζο? Τον Περιστέρη? Τον Μπόμπολα? Τον Αρναουτάκη? Ο μικρός έχει ονειρώξεις!