Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Εν τω μεταξύ στην Γαλλία


http://www.rte-france.com/en/eco2mix/eco2mix-mix-energetique-en  Η πηγές ηλεκτροπαραγωγής στην Γαλλία. Παίξτε λίγο με τις επιλογές (και με τις μέρες:  Τα Σ/Κ "κόβουν" τα πυρηνικά τους). Η απορία που έχω, βέβαια, είναι "γιατί με τόσο πλεόνασμα, καίνε και αέριο... Μήπως επειδή έχουν και αιολικά;"


http://www.gridwatch.templar.co.uk/france/  Αυτή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα επειδή δείχνει ότι βασικά η Γαλλία και ηλεκτροδοτεί γείτονες, αλλά και απορροφά τις Γερμανικές ΑΠΕ (δεν φτάνει βέβαια...) . Και εδώ. Για το εάν αυτό συμφέρει την Γαλλία ή την Γερμανία, εεε... ειλικρινά δεν με νοιάζει.

Σημειώστε παρακαλώ ότι η EDF (και τα πυρηνικά της) είναι κρατικό μονοπώλιο. Όταν η EDF βάζει αιολικά εδώ, απλά παίρνει τις Ελληνικές ταρίφες σαν πρόσθετο εισόδημα για το Γαλλικό, κρατικό, πυρηνικό, μονοπώλιο. Μην με αρχίσετε με τα Γαλλικά αιολικά, επί τούτου σας έδειξα το αρχικό γράφημα. Είναι ασήμαντα.


Η πυρηνική Γαλλία έχει σχετικά φθηνό ρεύμα. Τα πυρηνικά είναι πανάκριβα, αλλά παράγουν τόσο πολύ ρεύμα που τελικά είναι φθηνό ανά κιλοβατώρα.  Το ερώτημα είναι εάν η Γαλλική ηλεκτροπαραγωγή (η EDF δηλαδή) έχει μαζέψει αρκετά κεφάλαια για την αντικατάσταση μονάδων. Χλωμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: