Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Το πιο επικίνδυνο κόμμα


"Ώρες ώρες σκέφτομαι πως το πιο επικίνδυνο κόμμα που παίρνει μέρος σε αυτές τις εκλογές δεν είναι η φορομπηχτική ΝΔ, ούτε το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ, ούτε καν η εθνικοσοσιαλιστική "Χρυσή Αυγή". Το πιο επικίνδυνο κόμμα είναι αυτός ο τρέντι, χαμογελαστός αχταρμάς που ακούει στο όνομα "Ποτάμι".

Ο μέσος ψηφοφόρος και στέλεχος της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, σαν καλό κομματόσκυλο που είναι, υποστηριζει το Μνημόνιο, όχι επειδή το πιστεύει αλλά επειδή του το λέει το κόμμα . Στο χιπστερομνημονιακό "Ποτάμι" , αντίθετα, έχουν μαζευτεί όλα αυτά τα φρούτα, που θεωρούν, ειλικρινά, με όλη τη δύναμη της ψυχής τους, πως το Μνημόνιο είναι ευλογία, που αποκαλούν την Μέρκελ "εξοχοτάτη" και που αντιμετωπίζουν κάθε ασυναρτησία που βγαίνει από το Ιερατείο των Βρυξελλών σαν ιερό κείμενο . Με υψωμένο φρύδι , μανταμσουσουδίστικη υπεροψία και λογική Κατερίνας Γιουλάκη στο "Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη" ("Ξένη, παιδί μου, ξένη! Μυρίζει ξενίλα!") μας κουνάνε συνέχεια το δάχτυλο, πιστεύουν πως "μόνο οι ξένοι μπορούν μας στρώσουν", καταριούνται την τύχη τους που γεννήθηκαν σε μια τόσο Βαλκάνια χώρα με τόσο οπισθοδρομικούς κατοίκους ενώ ο μόνιμος καημός τους είναι "εμείς πότε θα γίνουμε Ευρώπη;;;;" . Δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 1% του ελληνικού λαού αλλά λόγω της προνομιακής θέσης που έχουν στα συστημικά ΜΜΕ, καθορίζουν τις τύχες μας τα τελευταία 5 χρόνια.

Μετεκλογικά, ο ρόλος που θα έχει το "Ποτάμι" θα είναι αυτός του εγγυητή της συνέχισης του Μνημονίου. Μέσα από τη συμμετοχή του σε κυβερνήσεις συνεργασίας, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη θα κάνει τα πάντα ώστε κανένα από τα μεγάλα κόμματα να μην παρεκκλίνει , ούτε στο ελάχιστο, από τις απαιτήσεις της Τρόικας, θα κάνει τα πάντα ώστε να συνεχιστεί η καταστροφική πολιτική των συνεχών δανείων και φόρων. Γι αυτό στις 25 Ιανουαρίου , αν το "Ποτάμι" μείνει εκτός Βουλής, θα είναι το καλύτερο νέο αυτών των εκλογών! "

Υπάρχει λόγος που μερικοί έχουν τόσο άγχος να είμαστε Ευρωπαίοι με ευρώ.  Χρωστάνε σε ευρώ και εάν βγούμε από το ευρώ θα πάθουν την ζημιά που έπαθαν, πχ, όσοι είχαν δανειστεί σε ελβετικά φράγκα πριν πέσει το ευρώ, ή σε γιεν, πριν ανέβει το γιεν. Είναι οι ίδιοι που μας γέμισαν "έργα πνοής", συγχρηματοδοτούμενα και εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο (ως προς τα έσοδα, για να έχουν να αποπληρώνουν.

Όχι, δεν είναι όλοι οι "καπιταλιστές" ίδιοι. Μερικοί είναι κρατικοδίαιτοι και ελέγχουν τα ΜΜΕ.

Και έχει ψάρια κομ ιλ φω... Γεμάτος ο τόπος...

Από το facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: