Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Οι Γάλλοι ανακάλυψαν ...διαφθορά με τα αιολικά


http://www.epaw.org/echoes.php?lang=en&article=n202

Η Γαλλική διυπουργική "Κεντρική Υπηρεσία για την Πρόληψη της Διαφθοράς" ανακάλυψε ...διαφθορά στα αιολικά και στην σχέση τους με τους πολιτικούς:

"...Η αιολική ενέργεια έχει γίνει η δραστηριότητα των επιχειρηματιών που περιφέρονται στο έδαφος καθημερινά. Δισεκατομμύρια ευρώ από αδιαφανή κεφάλαια που επενδύονται σε αυτήν την "επιχείρηση". Η κερδοφορία του ανέμου είναι διπλά σκανδαλώδης. Καταγγέλθηκε από τη Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και κρίθηκε παράνομη από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, συνεχίζει να παραβλέπεται από το κράτος μέσω του feed-in tariffs που έχουν επιβεβαιωθεί από μια νέα υπουργική απόφαση, διαπραγμάτευση μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος της κυβέρνησης της Σεγκολέν Ρουαγιάλ και του Προέδρου της Ένωσης την ανάπτυξη αιολικής ενέργειας. Αυτό το οικονομικό αναπάντεχο κέρδος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως οδηγεί, με τη συνενοχή των αρχών, σε τοπική διαφθορά και σήψη όλες τις περιφέρειες της Γαλλίας..."


Αναρωτιέμαι πώς πήραν όλες αυτές τις αιολικές άδειες οι Μουράτογλου (αυτός εμφανίστηκε επί εποχής Μητσοτάκη και δηλώνει Γάλλος, αρχικά με θυγατρική της EDF, τώρα με το όνομα EREN),  και τα λοιπά αστέρια του νεοελληνικού επιχειρείν. H EDF (μέσω Μουράτογλου και σία) είναι το υπ' αριθμ. 1 παράσιτο στην Ελλάδα.  Η παρακάτω εικόνα μεγαλώνει με κλικ, και τα στοιχεία είναι από την ΕΛΕΤΑΕΝ, και τα εία δείξει ξανά, εδώ.


Φυσικά "νόμιμη" η κλοπή αφού ψηφίστηκε ο Νόμος Μπιρμπίλη. Νόμος που προωθεί την απάτη. Εε... να βγάλουν και κανέναν φραγκάκι στις Περιφέρειες, στους ΟΤΑ, και στην υπόλοιπη Διοίκηση... Η διαφθορά έχει δική της διάσταση με τις ΑΠΕ. Δεν βασίζεται πια στο παραδοσιακό φακελάκι. Βασίζεται σε υποσχέσεις ποσοστών. "Θα βγάλω την άδεια θα παίρνεις και εσύ 2%, θα δουλέψει και ο γιος σου στα χωματουργικά και η ανηψιά σου στην γραμματεία". "Θα σου δώσω τόσα χιλιάρικα προεκλογικά, θα μου δώσεις και κάποια επιδότηση να βάλω αιολικά στον Κάβο Ντόρο". "Θα μου δώσεις την Λακωνία, θα σε στηρίξω για υποψήφιο". ΟΛΑ αυτά χρηματοδοτημένα από την αύξηση στην τιμή του ρεύματος.


Και οι Γάλλοι;  Η κρατική EDF είναι βαθιά στο παιχνίδι της νομιμοποιημένης κλοπής από τρίτες χώρες. Τόσο απλά. Όχι, δεν λάδωσαν για να βρεθούν με την ΑΓΕΤ και τις θυγατρικές της οι Γάλλοι... Ή για να κάνουν το Ρίο-Αντίρριο...  Και πήραν τόσες άδειες στον Νομό Χανίων και δεν πέρασαν από το Ακρωτήρι...  Και η EDF έλαμψε δια της απουσίας της από την κοινή υπογραφή μεγάλων ηλεκτροπαραγωγών για την κατάργηση των επιδοτήσεων σε ΑΠΕ...  Μπορεί οι Γερμανοί να πουλάνε τις σαβούρες, αλλά οι Γάλλοι εισπράττουν. Όταν λέμε "Ευρώπη", εννοούμε "Ενωμένη" Ευρώπη.

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Όστρακα για οντέβρ, χοιρινό κότσι και μπρι παρέα με φίνο λευκό κρασί για κύριο πιάτο.
Επιδόρπιο παγωτό με γεύση πράσινου τσαγιού.
Κερνάμε!
(έχουμε και τυχερά)

George είπε...

Θα αναφέρω μονάχα πως ο απατεώνας που υποσχόταν αποικίες στον Άρη το 2020 και κορόιδεψε πολύ αφελή κοσμάκη(παίζει να λαδωσε άπειρα ΜΜΕ) πριν ασχολιόταν με τα αιολικά...