Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Μόνο με επιδοτήσεις και μόνο για τις επιδοτήσεις

http://www.realclearenergy.org/charticles/2014/07/09/wind_collapses_without_tax_credit_107878.html

Ξέρω ότι αναλώνετε φαιά ουσία (όση έχει απομείνει) να αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντες (ή κροκόδειλοι) και να χρησιμοποιήσετε λογική και στοιχεία.  Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι 1) τα αιολικά δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή. 2) Δεν μετράνε σαν "ισχύς" όταν την χρειάζεται το δίκτυο. 3) Δεν είναι καν σαφές ότι εξοικονομούν καύσιμα είτε σε εθνικά δίκτυα, είτε μακροσκοπικά (δηλαδή σε ευρεία κλίμακα και διάρκεια χρόνου. 4) Σαφώς και τα ίδια τα αιολικά δεν είναι "ανανεώσιμα" ( δηλαδή εάν βρείτε κάποιον να κατασκευάζει αιολικά από αιολική ενέργεια, να μου το πείτε).  5) Επιβαρύνουν τα δίκτυα και την σταθερότητά τους και επιβάλλουν περίεργες ανάγκες σε ακριβές και ενεργοβόρες εφεδρείες -- είτε δεν φυσάει, είτε φυσάει και επιβαρύνουν γείτονες που θα δέχονται τυχαίες απορρίψεις. 6) Ακριβαίνουν το ρεύμα (μην το ψάχνετε, δείτε τον λογαριασμό σας).  7) Προφανώς ενοχλούν και αλλιώς, στο περιβάλλον, στην αισθητική, στις αξίες ακινήτων, στον τουρισμό... Λίγο ή πολύ, δεν έχει σημασία, ενοχλούν. Μα τότε, γιατί μπαίνουν;


Γιατί μπαίνουν;  Εύκολη η απάντηση:  Λεφτά! Επιδοτήσεις. Φοροαπαλλαγές.

Στην Αμερική που υπάρχει Εθνικό Κοινοβούλιο που εγκρίνει τους φόρους, όποτε εγκρίνουν τις φοροαπαλλαγές, μπαίνουν και τα αιολικά. Όποτε πάνε να τις κόψουν, τρέχουν οι αιολικοί να προλάβουν. Όταν κοπούν, σταματάνε τα αιολικά. Τόσο ωμό.  Ο Warren Buffet είναι όσο συντηρητικό κατεστημένο γίνεται και το λέει απλά: "Με την αιολική ενέργεια, παίρνουμε φοροεπιδοτήσεις όταν βάζουμε πολλά αιολικά. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που τα βάζουμε. Χωρίς φοροεπιδοτήσεις δεν έχουν νόημα".  Η εταιρία του Warren Buffet και άλλες εταιρίες και οργανισμοί έχουν ζητήσει να σταματήσουν οι φοροεπιδοτήσεις για τα αιολικά.

Προαπαιτούν επιδοτήσεις, πληρωμένες από εμάς, προκειμένου να μπουν. Μπαίνουν μόνο επειδή επιδοτούνται.  Και άλλα πράγματα πληρώνονται και επιδοτούνται, αλλά κάτι δίνουν σε αντάλλαγμα. Τα αιολικά είναι ...αυτοσκοπός, και υπάρχουν μόνο για την επιδότησή τους και τίποτα άλλο.  Και η επιδότησή τους είναι τόσο πλούσια ώστε να περισσεύει για να αγοράζουν νόμους, νομοθέτες, την Διοίκηση, ΜΚΟ, διαφήμιση, ό,τι χρειάζονται.  Γίνονται καταναγκαστικά επειδή είναι υποχρεωτικά (με ποσοστώσεις, οδηγίες και νόμους), και το "υποχρεωτικό" εφαρμόζεται με υποχρεωτικές επιδοτήσεις, πληρωτέες μέσα από "ανελαστικούς" λογαριασμούς ρεύματος. Ο λογαριασμός ρεύματος είναι "ανελαστικός", επειδή λίγοι αντέχουν να μείνουν χωρίς ρεύμα. Η επιστροφή στο παρελθόν είναι δύσκολη.

Η επιστροφή στο παρελθόν είναι δύσκολη, αλλά αυτό ακριβώς κάνουν τα αιολικά. (α) Επιβάλλονται με κανόνες που παραπέμπουν σε μεσαιωνικές φεουδαρχίες. (β) Ακριβαίνουν το ρεύμα για όλους, κεφαλικός φόρος, και οδηγούν μερικούς σε "ενεργειακή φτώχεια" -- η "ενεργειακή φτώχεια" είναι όταν πρέπει να κόψεις τις σπουδές, ή κάτι άλλο, για να πληρώνεις το ...ρεύμα (και ούτε καν το αιολικό ρεύμα -- αυτό είναι ...διακοσμητικό).  Καταστολή ζήτησης και κεφαλικός φόρος. Μόνο που ο φόρος δεν πάει σε κάποιον κορβανά για κάποια χρήση, πάει σε τσέπες ΑΠΕτεώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: